Gratis muziek downloaden

Gratis muziek downloaden


Wil jij gratis muziek downloaden van internet? Dat kan natuurlijk met veel programma’s die we op downloadcentrum.com behandelen. Op deze pagina vind je een overzicht van de beste software om gratis muziek te downloaden. Let wel op dat muziek downloaden van internet legaal is, het verder verspreiden van muziek downloads via p2p programma’s is dat echter niet. Om er zeker van te zijn dat je legaal muziek download is het verstandig om eerst te kijken of de muziek die je wil downloaden wel echt gratis te downloaden is.

Deze lijst met software om muziek te downloaden is niet compleet, zo kun je ook gratis muziek downloaden via DC++ en via Tubidy bijvoorbeeld. Tijdens het schrijven van dit artikel is echter alleen software gebruikt die via downloadcentrum.com gratis is te downloaden. Heb jij nu goede tips om gratis muziek te downloaden die nog niet in deze lijst genoemd is? Laat het ons dan weten, downloadcentrum.com is nooit compleet en hoe meer software we hier behandelen hoe beter het natuurlijk is!

Muziek downloaden met Spotnet

Spotnet kan natuurlijk niet ontbreken als je schrijft over gratis downloaden. Via deze software om te downloaden van nieuwsgroepen is het gemakkelijk om snel complete albums en losse liedjes te downloaden. Wil je muziek downloaden met Spotnet? Lees dan natuurlijk onze handleiding voor Spotnet. Ook voor hulp tijdens het installeren, het instellen en voor problemen met Spotnet kun je op die pagina terecht. Een alternatief voor het gratis downloaden van muziek van nieuwsgroepen (usenet) kun je natuurlijk ook Newsleecher of SABnzbD gebruiken.

Bittorrent / uTorrent

Gratis downloaden met Bittorrent

µTorrent

Een tweede gratis programma om muziek te downloaden is uTorrent. uTorrent werkt via het bittorrent p2p protocol. Voor het downloaden via bittorrent zijn veel programma’s geschikt. uTorrent geniet onze voorkeur omdat het erg handig werkt en omdat we op downloadcentrum.com een uitgebreide handleiding over downloaden met uTorrent hebben geschreven. Wil je weten hoe je muziek download met uTorrent? Lees dan de uTorrent handleiding. Alternatieven voor uTorrent om te muziek te downloaden via Bittorrent zijn bijvoorbeeld qBittorrent en Frostwire.

Muziek van Youtube

Youtube is een populaire website die iedereen zal kennen. Youtube wordt door veel artiesten gebruikt om muziek aan te bieden om zo gratis reclame te maken voor hun nieuwe album. Met speciale software is het mogelijk om deze muziek te downloaden om ze vervolgens af te spelen op je computer of smartphone.

Wil je muziek downloaden van Youtube? Op deze pagina lees je precies welke gratis software je kunt gebruiken om muziek te downloaden van Youtube. Update: Inmiddels is het downloaden van muziek via Youtube een stuk lastiger geworden; Google wil niet dat mensen muziek downloaden van de video-website omdat het bedrijf werkt aan een eigen muziek streaming dienst. WIl je populaire (top 40 muziek) downloaden gebruik dan andere software.

Muziek downloaden met Tubidy

Een van de meest handige manieren om muziek te downloaden op je smartphone is via Tubidy. Tubidy is geen download-programma maar een website waarmee je heel makkelijk gratis muziek naar je smartphone kunt downloaden. Zoeken, kiezen en downloaden, simpeler wordt het niet :). Tubidy kent eigenlijk maar een groot nadeel en dat is het feit dat je alleen muziek kunt downloaden op Android smartphones. Tubidy werkt namelijk niet op de iPhone.

Tips?

Heb jij tips voor software om gratis muziek te downloaden? Laat dan een reactie achter onder een van de programma’s die op deze pagina genoemd worden. We zijn altijd op zoek naar nieuwe software om gemakkelijk te downloaden van internet. Ook voor tips rondom het gebruik van een van de genoemde programma’s kun je reageren op de desbetreffende pagina.

Software


Deluge - films, tv-series en muziek downloaden met Bittorrent

Wil je gratis downloaden met Bittorrent dan ken je uiteraard Frostwire en Vuze. Een alternatief voor die programma is Deluge.

Deluge is een downloadprogramma voor Bittorrent dat beschikbaar is voor Apple Mac, Windows en Linux.lees verder...

URD - Downloaden van Usenet op Linux

Spotnet en SABnzbD zijn de meest bekende programma's om muziek, films en tv-series te downloaden van Usenet.

Naast deze twee prima programma's zijn er echter genoeg alternatieven. Ben je op zoek naar Usenet download-software voor Linux? Dan is URD een goede keuze..lees verder...

Tubidy - online gratis muziek downloaden

Het aantal gratis software programma's om muziek te downloaden op je smartphone of tablet is beperkt. Gelukkig is er wel Tubidy, een online dienst waarmee je snel gratis muziek downloaden via je smartphone of tablet.

Wil je alles weten over Tubidy? Lees dan onze handleiding.lees verder...

Spotnet - hoe moet je downloaden met Spotnet?

Het gebruik van Spotnet om software en muziek gratis te downloaden groeit nog steeds enorm. Logisch de software werkt eenvoudig, het aanbod is groot en het downloaden gaat supersnel.

WIl je downloaden met Spotnet? Lees dan onze Spotnet handleiding!lees verder...

MediaMonkey - Muziek Downloads Beheren

Het beheren van een grote collectie van muziek downloads of audio-rips kan een hele klus zijn. Gelukkig zijn er een groot aantal programma's die je gratis kunt downloaden en waarmee je probleemloos een grote collectie aan muziek downloads kunt beheren. Een van de beste programma's die voor dat doel geschikt is het MediaMonkey programma. lees verder...

MP3 Tag - MP3 Tags Bewerken

Voor mensen die veel gratis muziek downloaden van het internet in mp3 formaat is het probleem van 'foute' mp3 tags herkenbaar.

Gelukkig kun je met de MP3tag software snel en gemakkelijk (of automatisch) de goede tags toevoegen aan muziek downloads. lees verder...