Muziek downloaden van internet.Gratis muziek downloaden

Wil jij gratis muziek downloaden van internet? Dat kan natuurlijk met veel programma’s die we op downloadcentrum.com behandelen. Op deze pagina vind je een overzicht van de beste software om gratis muziek te downloaden.

nu downloaden

  1. Gelijk beginnen: Spotify
  2. Gelijk beginnen: Spotnet

Naast tips voor handige programma’s voor het downloaden van mp3 hebben we ook meer informatie voor je rondom verschillenden manieren om muziek te downloaden. Verder lees je in deze handleiding ook over het al dan niet legaal zijn van het downloaden van mp3 bestanden.

Hoe moet het

Muziek downloaden van internet.

Muziek downloaden van internet.

In deze handleiding ‘gratis muziek downloaden van internet’ lees je alles over de populairste en meeste makkelijke manieren van downloaden. Verder ga ik ook in op het gratis streamen van muziek met Spotify en Youtube.

De handleiding is  uiteraard niet compleet. Naast de op deze pagina behandelde software om muziek te downloaden kun je ook op andere manieren gratis muziek downloaden. Denk bijvoorbeeld aan software als DC++ of aan websites zoals Tubidy.

Heb jij nu goede tips om gratis muziek te downloaden die nog niet in deze lijst genoemd is? Laat het ons dan weten, downloadcentrum.com is nooit compleet en hoe meer software we hier behandelen hoe beter het natuurlijk is!

Let op!

Spotify muziek downloaden

Spotify

Muziek downloaden van internet is niet in alle gevallen legaal! Sinds het downloadverbod in Nederland is het illegaal om muziek te downloaden zonder daarvoor te betalen als deze muziek beschermd is door het auteursrecht.Individuele downloaders worden nu nog niet vervolgd in Nederland, dat kan in de toekomst natuurlijk veranderen.

Wil je zonder risico jouw favoriete muziek luisteren zonder dat je aan het downloaden bent? Gebruik dan bijvoorbeeld Spotify om gratis muziek te luisteren of luister via Youtube naar jouw favoriete muziek zonder te betalen.

Muziek downloaden met Spotnet via Usenet

Het Spotnet logo.

Het Spotnet logo.

Spotnet kan natuurlijk niet ontbreken als je schrijft over gratis downloaden. Via deze software om te downloaden van nieuwsgroepen is het gemakkelijk om snel complete albums en losse liedjes te downloaden.

Wil je muziek downloaden met Spotnet? Lees dan natuurlijk onze handleiding voor Spotnet. Ook voor hulp tijdens het installeren, het instellen en voor problemen met Spotnet kun je op die pagina terecht.

Een alternatief voor het gratis downloaden van muziek van nieuwsgroepen (Usenet) kun je natuurlijk ook Newsleecher of SABnzbD gebruiken. Om muziek te downloaden met deze programma’s heb je naast een goede Usenet provider ook NZB bestanden nodig met daarin de locatie van een album of mp3 bestand op Usenet.

Gratis muziek downloaden op Usenet is vooral handig als je op zoek bent naar volledige albums: voor losse mp3 bestanden kun je beter op zoek naar andere manieren om muziek te downloaden (probeer bijvoorbeeld Google).

Voordeel van Usenet voor muziek downloads.

Nog een voordeel van het downloaden van albums en mp3 bestanden van Usenet is grote anonimiteit die je hebt als downloader. Sinds het downloadverbod in Nederland is het alleen nog toegestaan om rechtenvrije muziek te downloaden. Gratis muziek downloaden die in de top 40 staat mag bijvoorbeeld niet meer.

Downloaden via Usenet is echter erg anoniem, zeker vergeleken met het downloaden van muziek via Bittorrent. Wil je gratis top 40 muziek downloaden dan is het verstandig om Spotnet te gebruiken in combinatie met een betrouwbare usenet provider.

Gratis muziek downloaden met Bittorrent

Gratis downloaden met Bittorrent

µTorrent

Een tweede gratis programma om muziek te downloaden is uTorrent. uTorrent werkt via het bittorrent p2p protocol. Voor het downloaden via bittorrent zijn veel programma’s geschikt. uTorrent geniet onze voorkeur omdat het erg handig werkt en omdat we op downloadcentrum.com een uitgebreide handleiding over downloaden met uTorrent hebben geschreven.

Wil je weten hoe je muziek download met uTorrent? Lees dan de uTorrent handleiding. Alternatieven voor uTorrent om te muziek te downloaden via Bittorrent zijn bijvoorbeeld qBittorrent en Frostwire. Daarnaast zijn ook anonieme bittorrent programma’s zoals Tribler erg geschikt om gratis muziek te downloaden van internet.

Muziek van Youtube

Youtube is een populaire website die iedereen zal kennen. Youtube wordt door veel artiesten gebruikt om muziek aan te bieden om zo gratis reclame te maken voor hun nieuwe album. Met speciale software is het mogelijk om deze muziek te downloaden om ze vervolgens af te spelen op je computer of smartphone.

Wil je muziek downloaden van Youtube? Op deze pagina lees je precies welke gratis software je kunt gebruiken om muziek te downloaden van Youtube. Het gebruik van dit soort software is omstreden. Vooral om gratis muziek downloaden van Youtube illegaal is.

Update: Inmiddels is het downloaden van muziek via Youtube een stuk lastiger geworden; Google wil niet dat mensen muziek downloaden van de video-website omdat het bedrijf werkt aan een eigen muziek streaming dienst. Wil je populaire (top 40 muziek) downloaden gebruik dan andere software.

Gratis muziek streamen

Gratis 3 maanden Apple Music.

Gratis 3 maanden Apple Music.

Wil je gratis muziek luisteren zonder dat je eerste muziek moet downloaden? Dan is het streamen van muziek een goede optie. In Nederland kun je gratis muziek streamen met bijvoorbeeld Spotify of SoundCloud. Met Spotify kun je niet alle muziek gratis luisteren: je krijgt alleen muziek te horen binnen een genre wat jij leuk vindt.

SoundCloud biedt wel heel veel muziek aan die je gratis kunt luisteren. Het nadeel aan SoundCloud is dan weer dat de interface om muziek te zoeken wat lastiger is. Verder biedt SoundCloud veel minder muziek dan Spotify.

Een laatste mogelijkheid die we hier graag bespreken is Apple Music. Deze nieuwe online muziekdienst van Apple biedt ontzettend veel muziek (meer dan 30 miljoen tracks) en zodra de dienst beschikbaar komt kan iedereen die dat wil gratis 3 maanden proberen of Apple Music bevalt. 3 Maanden gratis muziek streamen dus.

Gratis muziek downloaden met Tubidy

Een van de meest handige manieren om muziek te downloaden op je smartphone is via Tubidy. Tubidy is geen download-programma maar een website waarmee je heel makkelijk gratis muziek naar je smartphone kunt downloaden. Zoeken, kiezen en downloaden, simpeler wordt het niet 🙂.

Tubidy kent eigenlijk maar een groot nadeel en dat is het feit dat je alleen muziek kunt downloaden op Android smartphones. Tubidy werkt namelijk niet op de iPhone en iPad. Daar is uiteraard wel weer een uitzondering op: je kunt met Tubidy wel gratis muziek downloaden op een gejailbreakte iPhone.

Tips?

Heb jij tips voor software om gratis muziek te downloaden? Laat dan een reactie achter onder een van de programma’s die op deze pagina genoemd worden. We zijn altijd op zoek naar nieuwe software om gemakkelijk te downloaden van internet. Ook voor tips rondom het gebruik van een van de genoemde programma’s kun je reageren op de desbetreffende pagina.

Welke software

Wat is Usenet?

Downloadprogramma's zoals Spotnet, SABnzbD en NZBGet downloaden bestanden van Usenet.

 Wil je weten wat Usenet is? In deze 'Wat is'-handleiding lees je alles over het antwoord op de vraag.lees verder...

NZBGet handleiding, downloaden, installeren en configureren

NZBGet is in de loop der jaren een geduchte concurrent geworden voor SABnzbD.

Net zoals met SABNZD kun je met NZBGet namelijk eenvoudig downloaden van Usenet met behulp van NZB-bestandenlees verder...

Winyl - muziek luisteren

Winyl is een freeware programma dat je kunt gebruiken om mp3's af te spelen op een computer of laptop.

Wil je weten of Winyl beter is dan andere muziekprogramma's? Lees onze review.lees verder...

Usenet Explorer - rechtstreeks downloaden van nieuwsgroepen

Usenet Explorer is een handig programma om rechtstreeks van nieuwsgroepen te downloaden.

Het programma is daarmee een alternatief voor automatische programma's voor Usenet, zoals Spotnet. Meer informatie in onze handleiding.lees verder...

Par2 bestanden - downloads automatisch herstellen

Mensen die veel films, series of muziek downloaden van internet zien de extensie PAR2 regelmatig voorbijkomen. Maar wat is een PAR2 bestand nou eigenlijk?

In deze nieuwe aflevering in mijn serie 'wat is...?' vind je een antwoord op deze vraag.lees verder...

Ampme - muziek streamen naar meerdere smartphones

Wil je samen met een paar vrienden samen muziek luisteren maar ontbreekt een stereo? Dan is AmpMe de oplossing. Met deze handige app kun alle aanwezige smartphones koppelen om zo muziek te luisteren.

Meer over AmpMe in onze review en wil je de app gratis downloaden ook dat kan.lees verder...

Halite - een goed alternatief voor uTorrent of Vuze

Halite is een lichtgewicht downloadprogramma om te downloaden via Bittorrent.

Omdat Halite onder een GPL licentie wordt uitgebracht mag iedereen het programma gratis downloaden en bewerken. Verder kun je het programma installeren in het Nederlands.lees verder...

Spotnet 2.0 - een nieuwe Spotnet

Spotnet is in Nederland een van de bekendste programma's om mee te downloaden.

Helaas kent de originele Spotnet versie (1.8.1.) een groot aantal problemen en fouten, getuige de pagina met problemen en oplossingen voor Spotnet op deze site.lees verder...

Exact Audio Copy - muziek rippen van CD of DVD

Ben je op zoek naar gratis software om een cd te rippen naar mp3 of ogg? Probeer dan EAC.

Met dit programma is het rippen van een cd of dvd met muziek erop een fluitje van een cent. Lees alles over dit programma in onze handleiding. lees verder...

Tixati - een goed alternatief voor Frostwire of µTorrent

Tixati is een onbekend downloadprogramma om muziek, films, tv-series en software te downloaden via Bittorrent.

In tegenstelling tot andere downloadprogramma's voor het uitermate populaire Bittorrent bevat Tixati geen advertenties en werkt het ook op oudere computers.lees verder...

Audacious - gratis muziekspeler

Software voor het luisteren van muziek heb je in soorten en maten.

Wil je een programma downloaden voor het afspelen van muziekbestanden dat ook op oudere computers vlot werkt? Dan is Audacious de beste keuze.
lees verder...

Muziek herkennen met Shazam

Shazam is een applicatie voor smartphones en tablets waarmee je muziek kunt herkennen.

Erg handig voor als je een leuk liedje hoort maar geen idee hebt wat de titel is of wie de track zingt. Met Shazam heb je in enkele seconden het antwoord op deze vragen.lees verder...

AirDC++ downloaden - voor film en muziek downloads

AirDC++ is een downloadprogramma om te downloaden via het DirectConnect protocol. Hiermee verschilt AirDC++ erg van Spotnet (dat download van Usenet) en Frostwire (voor Bittorrent ).

Wil je meer weten over downloaden met AirDC++?lees verder...

Spotify downloaden - gratis muziek streamen

Wil je gratis muziek streamen op je computer, laptop, tablet of smartphone? Probeer dan Spotify.

De Spotify software kun je gratis downloaden en het programma biedt de mogelijkheid tot het gratis streamen van muziek.lees verder...

EZ-CD Audio Converter - muziek rippen en branden

Wil je graag een muziek-cd rippen of juist mp3 bestanden branden naar een cd of dvd? Dan is de EZ CD Audio Converter software een van de beste programma's die je kunt downloaden.

Rippen, omzetten en branden is een fluitje van een cent met dit programma.lees verder...

Muziek opnemen van internet

Wil je weten hoe je muziek moet opnemen van internet? Dan word je op je wenken bediend: vandaag hebben we namelijk een nieuwe 'hoe moet je' geschreven waarin je kunt leren hoe je muziek moet opnemen van internet.

Een ding is zeker: muziek opnemen van internet is erg makkelijk. lees verder...

Deluge downloaden - films, tv-series en muziek downloaden met Bittorrent

Wil je gratis downloaden met Bittorrent dan ken je uiteraard Frostwire en Vuze. Een alternatief voor die programma is Deluge.

Deluge is een downloadprogramma voor Bittorrent dat beschikbaar is voor Apple Mac, Windows en Linux.lees verder...

URD - Downloaden van Usenet op Linux

Spotnet en SABnzbD zijn de meest bekende programma's om muziek, films en tv-series te downloaden van Usenet.

Naast deze twee prima programma's zijn er echter genoeg alternatieven. Ben je op zoek naar Usenet download-software voor Linux? Dan is URD een goede keuze..lees verder...

Tubidy: online gratis muziek downloaden

Het aantal gratis software programma's om muziek te downloaden op je smartphone of tablet is beperkt. Gelukkig is er wel Tubidy, een online dienst waarmee je snel gratis muziek downloaden via je smartphone of tablet.

Wil je alles weten over Tubidy? Lees dan onze handleiding.lees verder...

Frostwire downloaden - gratis Bittorrent software

Frostwire is een van de populairste programma's om te downloaden via het Bittorrent protocol.

Wil je meer weten over Frostwire of wil je deze gratis software gelijk downloaden? Lees dan op onze Frostwire pagina hoe dat precies moet!lees verder...

Spotnet downloaden

Het gebruik van Spotnet om software en muziek gratis te downloaden groeit nog steeds enorm. Logisch de software werkt eenvoudig, het aanbod is groot en het downloaden gaat supersnel.

WIl je downloaden met Spotnet? Lees dan onze Spotnet handleiding!lees verder...

MediaMonkey - Muziek Downloads Beheren

Het beheren van een grote collectie van muziek downloads of audio-rips kan een hele klus zijn. Gelukkig zijn er een groot aantal programma's die je gratis kunt downloaden en waarmee je probleemloos een grote collectie aan muziek downloads kunt beheren. Een van de beste programma's die voor dat doel geschikt is het MediaMonkey programma. lees verder...

QBittorrent - films, muziek en series downloaden

Om software, muziek en films te downloaden via het Bittorrent protocol heb je goede software nodig. Gelukkig is het aanbod aan Bittorrent software tegenwoordig erg groot.  Welke Bittorrent-client voor jou de beste is hangt af van je wensen. In deze handleiding bespreken we qBittorrent een lichtgewicht programma zonder reclame. Je kunt qBittorrent nu downloaden via de link naast deze pagina. Freewarelees verder...

iTunes downloaden - muziek en video naar je iPhone of iPad

Als je een iPhone, iPod of iPad hebt ben je natuurlijk bekend met iTunes. Dit programma wordt door Apple ontwikkeld en is voor iedereen met een eerdergenoemd apparaat de beste software om muziek, films en tv-series te downloaden en naar je iPhone, iPod of iPad over te zetten. Op deze pagina vind je informatie over iTunes maar ook nieuwe versie van dit programma staan op deze pagina. Wil je iTunes downloaden? Dan kan dat via de link naast deze pagina. Ook kun je de iTunes software beoordelen.lees verder...

MP3 Tag - MP3 Tags Bewerken

Voor mensen die veel gratis muziek downloaden van het internet in mp3 formaat is het probleem van 'foute' mp3 tags herkenbaar.

Gelukkig kun je met de MP3tag software snel en gemakkelijk (of automatisch) de goede tags toevoegen aan muziek downloads. lees verder...

 

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Een reactie

  • hallo ik heb een vraagje ik deed altijd muziek downloaden via youtube mp 3 .nu is mijn vraag mag ik daar wel de muziek down loden groetjes hartelijk dank alvast zo graag antwoord op mijn vraag willen hebben