gratis antivirusscannerAvira downloaden – de beste gratis virusscanner

gratis antivirusscanner

Avira

Denk je dat je computer een virus heeft, is hij ontzettend traag en valt er niet meer te werken of wil je software installeren om problemen met de beveiliging en privacy op je computer te voorkomen? Dan is het downloaden, installeren en uitvoeren van anti-virus software het eerste wat je moet doen.

Anti-virus software is er in soorten en maten. De betaalde programma’s voor het opsporen, herkennen en verwijderen van virussen, trojan’s en malware kent iedereen: probeerversies van Norton, MCafee en Norman worden bij elke nieuwe computer meegeleverd.

Nadelen betaalde virusscanners

Deze programma’s doen hun werk uitstekend. Het is echter jammer dat ze een aantal nadelen hebben. Zo moet je maandelijks of jaarlijks betalen voor het gebruik ervan, plegen ze een grote aanslag op het geheugen van je computer of laptop en ben je best veel tijd kwijt met het updaten van de programma’s.

Avira biedt uitkomst: gratis anti-virus software

De nadelen van de betaalde anti-virus programma’s wegen veel minder zwaar op het moment dat je een gratis virusscanner gebruikt. Natuurlijk omdat de software gratis is. Maar daarnaast gebruiken gratis programma’s voor het opsporen en verwijderen van virussen ook veel minder geheugen en processorvermogen.

Een schermafbeelding van de gratis virusscanner Avira.

Een schermafbeelding van de gratis virusscanner Avira.

Naast Avast (gratis) en AVG (gratis en betaalde versies) is een van de beste gratis virusscanners het programma Avira. Die software wordt al ontwikkeld vanaf 1998 en is daarmee het oudste gratis anti-virus programma ter wereld. Avira is zowel beschikbaar voor Windows als voor iOS. Wil je Avira downloaden gebruik dan de link naast dit artikel.

Avira biedt voor thuisgebruikers een compleet pakket. Want zowel de software als de updates zijn kosteloos gebruiken en te downloaden. Naast virussen herkent Avira ook rootkits (waarmee je computer kan worden overgenomen door een hacker en malware). Verder kun je de software installeren zonder registratieproces.

Na de installatie is Avira altijd aanwezig als achtergrond proces op je computer. Terwijl je surft, werkt of andere taken uitvoert op je computer of laptop houdt Avira in de gaten wat voor gevaren jouw privacy en je computer bedreigen. En wordt een virus herkent dan slaat het programma meteen alarm.

Ook voor iOS en Android

Naast gratis versies voor computers en laptops op basis van Windows biedt Avira ook gratis apps aan voor iOS en Android. Dit betekent dat je via de App of Play store gratis de Avira app kunt downloaden om je smartphone virusvrij te houden.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Een reactie