DVD Shrink downloaden gratisDVDShrink – DVD Branden en Omzetten

DVD Shrink downloaden gratis

DVD Shrink

Als je wel eens een dvd’tje download van het internet of als je je je eigen DVD collectie wil backuppen heb je goede software nodig om een DVD te kunnen branden.

Op onze redactie gebruiken we, naast het betaalde Nero Burning Rom (gratis probeer versie hier), ook het gratis te downloaden DVDShrink. Met die software brand je eenvoudig een kopie van een DVD uit jouw collectie of van internet.

Ook als je Double Layer DVD’s (DVD9) hebt die je graag wil omzetten naar een standaard DVD (DVD5) kun je met de DVDShrink software prima uit de voeten. DVD9 is een formaat voor DVD dat niet door alle DVD-spelers wordt ondersteund. De DVD9 omzetten naar DVD5 is de enige keuze om dan toch jouw dvd’s te kunnen afspelen.

Mogelijkheden

De mogelijkheden van DVDshrink zijn eigenlijk heel kort samen te vatten. Je kunt met de software DVD’s branden, zowel uit .img en .iso bestanden als uit ts_video mappen. Daarnaast kun je gemakkelijk een 1-op-1 kopie maken van DVD’s. Ook kun je audio-dvd’s branden met DVDShrink. Ook daarvoor geldt dat zowel image bestanden als losse dvd mappen gebrand kunnen worden.

De software ondersteunt, zoals je al kon lezen in inleiding, zowel standaard als double-layer DVD’s. Dat laatste is erg handig want veel dvd-spelers maar ook sommige laptops kunnen DVD9-schijven niet openen. Om dan toch je dvd te kunnen afspelen kun je via DVDshrink de DVD9 omzetten naar DVD5. Dat laatste formaat wordt door werkelijk alle dvd-spelers ondersteunt.

Een laatste mogelijkheid die DVDShrink biedt is het verkleinen van DVD-bestanden. Het woord Shrink betekent in het Engels dan ook verkleinen. Na het openen van een DVD5 of DVD9 kun je snel aangeven welke onderdelen van de DVD niet meegekopieerd hoeven te worden. Zo kun je ervoor kiezen om bij een film niet alle beschikbare audio mee te nemen maar alleen de Engelse taalbestanden te branden. Ook kunnen copyrightmeldingen en menu’s uit een dvd gehaald worden. Dit allemaal om je DVD te verkleinen en om hem zo sneller te kunnen branden.

De interface van DVD-Shrink: DVD branden en DVD omzetten (ook DVD9 naar DVD5)

De interface van DVD-Shrink: DVD branden en DVD omzetten (ook DVD9 naar DVD5)

Nu downloaden

DVDShrink is gratis te downloaden via de link naast dit artikel. Je kunt op de download-site kiezen voor DVDShrink in het Engels maar ook een aantal andere talen zijn beschikbaar. Helaas kun je DVDShrink niet downloaden als Nederlandstalige software. Wil je een DVD branden of wil je een DVD verkleinen? Probeer dan de DVDShrink software.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

3 reacties

 • Potter

  mijn dvdshrink opent wel een file en maakt daar een backup van, maar geeft niet de mogelijkheid de file op dvd te branden. Zie ik iets over het hoofd? Dank voor een reactie.

  • John

   Hoi Potter,
   Ik heb hetzelfde probleem. DVD Shrink kan alleen branden als NERO(14) is geïnstalleerd. Ik weel echter niet hoe je DVD Shrink moet linken aan NERO om te kunnen branden met DVD SShrink. Is er misschien iemand die dit probleem weet te tackelen? Alvast bedankt voor je reactie.

   • martijn

    Om DVDshrink zonder Nero te gebruiken om een dvd te branden heb je de gratis ‘free DVD Decrypter’ software nodig. Downloaden via Google en dan installeren. Ga dan in DVDshrink naar ‘edit’ en dan ‘preferences’ ‘file i/o’ en haal vervolgens het vinkje weg bij ‘Enable burning with Nero’.